نشست سفرا و دیپلمات‌های کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در تهران-راهبرد معاصر
کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه

نشست سفرا و دیپلمات‌های کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در تهران

نشست سفرا و دیپلمات‌های کشورهای عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ACD روز دوشنبه در تهران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۱۹ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 09
کد خبر: ۲۲۲۶۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست بر مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ACD به اطلاع سفرا و دیپلمات‌های کشورهای عضو رسید.

 

در این نشست که روز دوشنبه ۱۸ دی ماه به ریاست معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه مهدی صفری در تهران برگزار شد، مدیرکل همکارهای اقتصادی چندجانبه و بین‌المللی این وزارتخانه به تشریح فعالیت‌های این مجمع از زمان تأسیس در سال ۲۰۰۲ پرداخت و دیپلمات‌های حاضر نظرات خود درباره راه‌های ارتقای همکاری‌ها را بیان کردند.

 

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در سال ۲۰۰۲ تشکیل شد. ۳۵ کشور شامل ایران، تایلند، اندونزی، مالزی، فیلیپین، برونئی، سنگاپور، کامبوج، ویتنام، میانمار، لائوس، نپال، روسیه، ترکیه، ژاپن، چین، مغولستان، کره جنوبی، هند، افغانستان، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، بوتان، کویت، بحرین، عربستان، قطر، امارات، عمان، فلسطین، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان اعضای این مجمع هستند که دبیرخانه آن در کویت قرار دارد.

 

ایران از مهرماه ١۴٠٢ به مدت یک سال عهده‌دار ریاست این مجمع شد و نشست وزرای امور خارجه در تهران، نشست روسای اتاق‌های بازرگانی در اصفهان و کنفرانس وزرای گردشگری در یزد از جمله برنامه‌های دوران ریاست ایران بر این مجمع است.

 

از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰، ۹ اجلاس در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو به ترتیب در تایلند، چین، پاکستان، قطر، کره جنوبی، قزاقستان، سریلانکا و ایران برگزار شد. ایران در سومین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو در تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۰۴ در چین رسما به عضویت مجمع پذیرفته شد و در ۱۳۸۸ نیز ریاست آن را بر عهده داشت.

 

در نشست روز دوشنبه گزارش تصویری از جذابیت‌های گردشگری یزد به دلیل اینکه یزد در سال ۲۰۲۳-۲۰۲۴ به عنوان پایتخت گردشگری مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا تعیین شده، به نمایش درآمد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار